Dienstverband: Vast
Locatie: Utrecht

Referentiecode: 2025

Organisatie:

Onze relatie heeft zich gespecialiseerd in het wereldwijd ontwikkelen en produceren van machines en technische producten. De productielocatie is gelokaliseerd in de regio Utrecht. Namens onze relatie zijn wij op zoek naar een: Strategic Buyer

Functie omschrijving:

Brede en zeer uitdagende strategisch/tactische inkoopfunctie op het snijvlak van commercie en techniek voor een professional die toe is aan een tweede stap in zijn/haar carrière.

Als Strategic Buyer ben je verantwoordelijk voor het realiseren van optimale inkoopcondities. Je streeft ernaar om tegen minimale kosten en beheersbare risico’s de maximale toegevoegde waarde te bieden. Je bent verantwoordelijk voor het inkoop- en contractmanagement op zowel strategisch als tactisch gebied, van ontwerpfase tot en met productiefase. In het kader van contractmanagement ben je verantwoordelijk voor het bewaken en beheersen van het leveringsproces van de leveranciers. Er wordt tevens een bijdrage verwacht bij de professionalisering van het inkoopbeleid alsmede het ontwikkelen en implementeren van inkoopstrategieën.

Functie-eisen:

Je hebt bijvoorkeur een afgeronde technische HBO opleiding ( bijvoorbeeld WTB of vergelijkbaar), aangevuld met Nevi opleidingen. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan in een inkoopfunctie bij een productiebedrijf. Daarnaast heb je kennis van projectmanagement en kwaliteitsprocessen. Je bent in staat succesvolle relaties met leveranciers en andere marktpartijen op te bouwen en te onderhouden, je beschikt over scherpe onderhandelingsvaardigheden en uitstekende contactuele vaardigheden. Tenslotte ben je resultaatgericht, commercieel en initiatiefrijk wat zich vertaald in zichtbare daadkracht. Je werkt in teamverband. Ervaring met innovatieve contractvormen is een pre. Je beheerst de Engelse taal en Duitse taal.

Arbeidsvoorwaarden:

Een zeer uitdagende baan met veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng. Dit alles binnen een zeer professionele en internationale omgeving. Verder volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Deze functie is dan ook zeer geschikt voor een Young Professional die zich verder wil bekwamen op inkoopgebied.